De Lot is een waar culinair paradijs. Ganzen en eenden, taarten, kastanjes, noten... genieten maar!
In elk dorpje vind je wel een af andere brasserie of eethuis waar je lekker kan eten. Op weekdagen kan je 's middags tal van plekken vinden waar je 'een menu du jour (met 2 of 3 gangen) kan vinden met streekgerechten voor minderd dan 20 euro.
Aan te bevelen (zelf reeds bezocht of aanbevolen door de buren)
Typisch aan deze 5restaurants is dat ze zich ook richten op dearbeiders die daar geniete van hun lunch tijdens hun langere middagpauze. Wij gaan er meestal voor de lunch.
Iets duurder maar heel verfinde keuken voor prijzen die niet te vergelijken zijn met wat je bij ons betaalt voor gelijkaardige kwaliteit
Marché gourmand of marché des producteurs:
Lokale producenten bieden je de kans om van hun producten te proeven. Zalige sfeer.
Neem zelf je bord, bestek en glazen mee als je niet graag uit plastiek eet. Sommige Engelsen brengen zelfs een tafellaken mee.
Woensdag van 19u in Saux (12km), met muzikale animatie
Woensdag van 18u30 In Puy L'Evêque (aan de over van de Lot)
Donderdag in Loubejac (20km)
Vrijdag in Montcabrier (8km).
Er zijn ook gewone markten in de buurt.
We zitten midden in de Cahors wijnstreek (AOC). Zowel de rode als de rozé zijn aan te bevelen.
Wij kopen meestal bij Chateau de Hauterive (aan de kerk van Vire-sur-Lot). Wil je elke avond wat nuttigen is een BIB (Bag in box 5liter) van 15 euro zeker OK.
Je mag de uitbaters (Gilles en Dominique) steeds onze groeten doen. Probeer zeker ook eens hun pruimen op wijn!
Ga je voor de duurdere soorten, dan moet je zeker eens gaan proeven in Château du Cedre.
In de berging wordt soms wat achter gelaten. Bij hoge drang en gesloten winkels: verbruiken kan, maar graag vervangen door een exemplaar van minstens dezelfde kwaliteit :)